Hello Mommy Monster

Hello Mommy Monster

Csütörtöki ajánló : varrj őszi sapkát

2017. szeptember 28. - Hello Mommy Monster

 

Sapkákat, fejpántokat nem bonyolult varrni így ezekkel próbálom gyakorolni a jersey anyagok megfelelő használatát, hogy később sikerüljön egy body, egy meleg tapi a téli estékre, mellény, vagy akár egy kabát.
Először is néhány tippet osztanék meg veletek a jersey anyagok varrásáról:
  1. a Dm-ben kapható saját márkás vasaláskönnyítő spray - ezzel érdemes befújni az anyagot, mert keményíti és kevésbé fog rojtozódni,gyűrődni az anyag
  2. használj sok gombostűt, ez is segíteni fog abban, hogy az anyag ne gyűrődjön, felkunkodorjon
  3. használj rugalmas anyaghoz való cérnát és rugalmas anyagokhoz való tűt - egyszer nekiálltam enélkül, hát olyan is lett.

 

Nemrégiben készült egy kifordítható sapka, amihez a jövőhéten ha megérkezik a rendelt anyag Dávid számára is elkészül és bandázhat közösen Dorkával az apa-lánya sapkaszettben.
Erről van egy klassz videó, az egészet ennek a segítségével sikerült megvarrnom. A videót itt találjátok, Ami viszont fontos, hogy ha nekiláttok akkor a videótól annyiban térjetek el, hogy Ő fejkörfogat+ 3cm-et javasol anyaghosszúságnak, de az túl sok (1,5-2cm bőven elég ). 

A másik sapka leírása kicsit bonyolultabb volna számomra. Meggyűlt a bajom a szabásminta rajzolásával is, mert sikerült folyton rossz oldalt átmásolnom, vagy elcsúszott a papír, és nem is voltam biztos benne, hogy a 4 méret közül melyik lesz a jó Dorkára. Szóval azt hiszem negyedik alkalomra sikerült normálisan megrajzolnom. Miután a kezemben volt végre a helyesnek tűnő minta, jöhetett a szabás. 
A leírást egyébként itt találjátok. Négy méret található benne, baby small - baby large-child small- child large. Először a baby large jött számításba, majd áttértünk a child small méretre, mert a szabásminta láttán Dorkára homlokáig se érte volna a sapka. 
Ezután az ugyanolyan mintájú anyagokat egymás felé fordítjuk ( természetesen a színt színnel ) és végigszaladunk a szélein, kivéve a tetején lévő V ívet, és ugyanezt az elülső mintán is megtesszük. Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet a V alak.

 

 

Számomra ez volt nehezen érthető, hogy miért nem a két hátsó és miért nem a két első részt varrom össze, de ahogy kiszabtam és összetűztem rájöttem, hogy így fogok tudni egy réteget szépen kifordítani. 
Ha összevarrtuk  a V alakokat is, akkor az anyagok elejét egymás felé fordítjuk a fotón látható módon, és végigszaladunk rajta ismét. 

 

Végül ha ezzel is megvolnánk, akkor a varrásból kimaradt félköríveket is összeöltjük. Igazából a vége felé már nem követtem a leírást, szóval fogalmam nincs eredetileg , hogy ajánlják ezt a részt levarrni, én csak csináltam, ahogy jónak láttam. Pont emiatt szerettem volna igazán lefotózni az egyes lépéseket, ha Nektek sem lenne teljesen tiszta a leírás és a képek a folyamatról. 

 

 

Végül....tááááddddááááám , készen van. Picikét nagy (a baby larga pedig kicsi lett volna )  Mazsolára, de majd tavaszra belenő, addig pedig mint egy kis pilóta nyomul benne. 
Kellemes varrogatást - bármi kérdésed van írj, szívesen válaszolok. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomommymonster.blog.hu/api/trackback/id/tr2214254651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása