Hello Mommy Monster

Hello Mommy Monster

Montessori puzzle labda

2017. május 03. - Hello Mommy Monster

Én teljesen kezdő vagyok varrás terén, meg kellett tanulnom egyenes varrni, és az íves részeken is megállás nélkül végigszaladni, amihez ez a labda tökéletes. 

A labda kiszabása kicsit időigényes, az összevarrása gyors, majd az egyes részek kitömése ismét lassítja picit a folyamatot, de összességében tényleg nagyon egyszerű az elkészítése.
De kezdjük az elején. 
Mire lesz szükségünk?
  • a szabásminta megrajzolásához szükség lesz egy műzlistálra, illanó filcre,ollóra 
  • szivacsra vagy bármely más tömőanyagra ( flíz, polisztirol golyó )
  • pamuttextilre. Az a jó ebben, hogy az egyes darabok egészen kicsik, így a már használhatatlan anyagmaradékok tökéletesen megfelelnek. 

 

Szóval, a műzlis tálat körberajzoljuk, és felosztjuk 4 egyenlő részre. Az egyik felét kivágjuk, a másik felét még kettévágjuk, hogy megkapjuk a negyed cikkeket is. 
Ezután, a két negyed cikkelyt egymásra helyezzük a képen látható formában, és körberajzoljuk, ez lesz a sablonunk másik eleme. 
Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet a sablonok körberajzolása a kiválasztott anyagon. Mindkét részből 12-12 db-ra lesz szükségünk. Ez lehet tényleg bármilyen anyagmaradék, akár egyszínű, akár többféle mintájú, tényleg nem számít, a labda minden variációban jól fog kinézni, ráadásul a babák szeretik a színes dolgokat.
( Én egy labdát korábban elkészítettem, az új labdához a sablonok ki vannak vágva, de tömőanyag hiányában még várakoznak a varrásra, így a következő fotók a várakozó sablonból, és a már kész labdáról készült varrási folyamatból fognak állni , ez ne zavarjon meg senkit )
Átrajzoltuk a sablonokat, készen vagyunk a szabással, ekkor következhet a varrás. Színt színnel szembe fordítunk, és a kis szirom formájú anyagot a félkör egyik széléhez illesztjük, majd egyenletesen végigvarrjuk. Ezután kettéhajtjuk a félkört, és a már hozzávarrt kis szirmot a félkör másik íves részéhez illesztjük és ezt is összeöltjük, majd jöhet a félkör alja, az egyenes rész, amit nem varrunk végig teljesen, hagyunk körülbelül egy 2cm-es lyukat, amin keresztül kifordítjuk az anyagot, majd kitömjük. 
Ha kitömtük, és utána kézzel összeöltöttük a lyukakat, akkor három cikket összevarrunk a sarkoknál, majd a közepén is. 
Ha ezzel is végeztünk, akkor pedig jöhet az egész összevarrása, ami úgy történik, hogy a sarkakat szintén kézzel összeöltjük és a végén kialakul belőle a labda.
                                     
Készen is vagyunk :) 
Ha tetszett, szeretnéd elkészíteni, de valamit úgy írtam le, hogy nem érthető írj bátran segítek :)
Kellemes varrogatást!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomommymonster.blog.hu/api/trackback/id/tr4414254715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása