Hello Mommy Monster

Hello Mommy Monster

Új Év - Új álmok - Új tervek

2018. január 01. - Hello Mommy Monster

Új évkor általában a legtöbben fogadalmat tesznek, hogy idén megváltoztatják szokásaikat, egészségesen élnek, sportolni fognak, nem beszélnek csúnyán ésatöbbi. Ám a kezdeti lelkesedés és odafigyelés ezekre a fogadalmakra hamar lankadni kezd, és kezdődik elölről a halogatás, mondván majd holnaptól. Ahogy Dávid mondaná- " persze, majd rájössz". Éppen ezért nem szokásom fogadalmakat tenni, a tervezés és álmodozás viszont lételemem ezért a 2018-as évem szeretném ha erről szólna. A terveim, álmaim megvalósításáról. 

img_20150602_091710.jpg
( kép forrása: Pinterest )

Legelőször szeretnék odafigyelni nemcsak az én, hanem a Dávid és Dorka életmódjára is, kezdve az étkezéssel, majd a sporttal és a rengeteg sétával. Az étkezés nyilván csak rajtam fog múlni, tekintve, hogy én főzök és én írom a bevásárlólistát ( csak majd elég határozottnak kell lennem a nassolásra csábító sorok között ). A sport alatt a magam részéről a napi 20 perc Rubint Rékát értem, ami tényleg nem sok, de egy hajnal 5kor kezdődő nap végén elég nehéz még a lakás rendbe vágása után nekiveselkedni. Talán napközben lenne érdemesebb időt szakítani rá, esetleg Dorkát is bevonni, közösen tornázni. A heti egy rúdtáncot mindenképp szeretném tartani, és ha ezeket tudom hétről hétre kivitelezni akkor talán a jó idő beköszöntével a futásba is belevágnék, már tényleg. 
Dávid már kiválasztotta az edzőtermet ahová járni szeretne, ahová az előre megvásárolt bérlet máris ösztönző tényező lesz, így neki talán könnyebb lesz a dolga.
Szeretnék több figyelmet fordítani az anyagiakra, mert a lakásvásárlás valljuk be nem volt olcsó mulatság, plusz elég sok "apróságot" kellett vásárolnunk, így kicsit nagy volt az év végi túlköltekezés. 
Az első amit ennek érdekében tudok tenni, hogy hétről hétre megtervezem a menüt és ez alapján vásárolunk be, és lehetőleg megpróbálunk plusz árucikkeket nem betenni a kosárba. Vonatkozik ez játékra, könyvre, kozmetikai dolgokra, mindenre ami impulzusvásárlásból adódna. 
Kicsit talán szerencsés a helyzetem ebből a szempontból, mert olyan városba költöztünk ahol nincs minden üzlet azonnal a számba, és nincs az, hogy egy-egy séta alkalmával betévedek ide-oda pénztárcát nyitogatni. 
Régi vágyam megtanulni videót vágni, mert rengeteg videóm van Dorkáról és szeretném összevágni őket egy -egy időszakot felölelve, mert így külön -külön rengeteg és nem is olyan érdekes. Plusz ha sikerülne megtanulnom akkor belevágnék néhány vlog videó készítésébe is. Jelenleg ezt tekintem a legnagyobb kihívásnak és álomnak, őszintén bízom benne, hogy mihamarabb sikerül megvalósítanom.
Amit a legjobban szeretnék az rengeteg idő, és energia, hogy minél többet lehessek Dorkával és Dáviddal és ezen felül legyen Énidőm is.  Tudom, hogy megfelelő időbeosztással ez is kivitelezhető, inkább az energia az ami véges. Muszáj megtalálnom az összhangot a munka, Dorka, a varrás, az olvasás, házimunka között. Merthogy egy másik tervem, hogy a saját magamra, a saját hobbimra is ugyanannyi idő jusson mint bármi másra. 
Mindenképp szeretnék nagyon sokat olvasni, és varrni. Tulajdonképpen ez is a jó időgazdálkodástól függ. Ezért is szükséges, hogy mindig legyen tervem, hogy legyen mihez tartani magam. Persze mindig ez marad utoljára, erre mindig este jut idő, amikor már hulla vagyok, és talán kicsit túlzásnak érezném ha órákra lebontva tervezném meg a napom ( plusz gyerek mellett ez mennyire kivitelezhető ? ), ezért inkább napokat fogok kijelölni magamnak minden saját hobbira ( pl. hétfő este olvasok, kedden írok, szerdán olvasok ). Idő kell majd biztosan, hogy kialakuljon és sok türelem, mert ez sem fog menni egyről a kettőre olyan hűűű de gyorsan,de tényleg szeretnék egy megoldást találni erre is. 
Örülnék ha nagyon sok nem feltétlen különleges élményt élhetnék át a kis családommal, ha sok boldog emléket gyűjthetnénk. Dorka ugyan még tudom kicsi az emlékezéshez, de a szellemi fejlődéséhez, az egészséges énképének kialakulásához szüksége van a boldog szülőkre, a kiegyensúlyozott családra, ezért az egyik legelső célom, hogy minél több minőségi időt töltsünk együtt.
Nagyon szeretnék rájönni, mi is az amivel igazán foglalkozni szeretnék, mert nem panaszkodhatom több szempontból is jó a munkám, nagyon rugalmasak, a főnököm is jófej, de nem ez az amit örökké szeretnék csinálni. Ennek eléréséhez első feladatom az angolomat fejleszteni, és valahogyan rájönni mi is az ami tényleg érdekel.
Végül de nem  utolsó sorban jó lenne ha elegendő időm jutna a külsőmre is. Persze említettem a tornát, a rúdtáncot, de mindez vonatkozik a hajamra, a körmömre, a sminkelésre. Legtöbbször lófarokban, vagy "anyakonytban" hordom, mert kiengedve Dorka abba kapaszkodik, és kitépi szinte az összeset. Ennek ellenére úgy döntöttem ismét megnövesztem olyan hosszúra mint az esküvőn volt. A hajszínem ugyan nem szeretem, de a festéshez nem fogok visszatérni mert ha megnő a hajam elég hosszúra, akkor a gyermekrák alapítvány kapná meg a tincseimet. Esküvő után is ez volt  a terv, hogy odaadom, de festett hajat nem fogadnak el, így próbáltam lenöveszteni, koptatni a kékesfekete hajszínem, de nem jutottam előre, ezért levágattam.  Körmöshöz ugyan nem szeretnék járni, de jó volna ha saját magammal meg tudnám szerettetni a körömlakkozást, a körömreszelést. 
A sminkelés nem lételemem, de néha jól esik itthon is "normálisan" kinézni, és remélem eljön az idő, amikor nem rohanva indulok el valahova, hanem vasalt hajjal, alapozóval, szemfestékkel kipingálva. Dorka rengeteg nőtt és változott az utóbbi időben, szóval tényleg bízom benne, hogy eljutunk idáig hamarosan. 
Nem szenvedek hiányt a tervekben, és még rengeteg van ami említésre sem került, ezért ha ezeknek csak egy töredéke is megvalósul nagyon elégedett és boldog leszek. Persze ha ezen felül bármilyen meglepetést, csodát, kihívást tartogat az év, ami nem szerepel a terveim között hát állok elébe, de ez az összefoglaló segít majd emlékeztetni a saját céljaim megvalósítására. 
Kövesd te is az Álmaid!
Regina

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomommymonster.blog.hu/api/trackback/id/tr3914254613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása