Hello Mommy Monster

Hello Mommy Monster

Ajándékötlet

2017. október 05. - Hello Mommy Monster

A szülinapi ajándéklistát azért írom össze, mert nagyon nehéz egy 1 évesnek vásárolni. 

Rengeteg ötletem volt minek örülne ( jobban mondva én minek örülnék ) , de ahogy átgondoltam és listát írtam rájöttem, hogy tulajdonképpen még kicsi hozzájuk így nem adtam listát senki kezébe - karácsony előtt majd leadom és mazsolázhat a Jézuska.
Borzasztó sok játéka van, ezért valami nem hétköznapi dolgokat szerettem volna, valamit ami tényleg fejleszti, aminek örül , amit roppant nehéz teljesíteni, hiszen tényleg egy 1 évesről beszélünk. Például amíg beteg volt és szívtuk az orrát a borszívó állandó berendezésként a szobában maradt és egész nap ült mellette és játszott vele- hiába vittem a többi játékot, nem volt esélyem a porszívóval szemben. Vagy nagy kedvenc lett Dávid új bőröndje is, 3 napig azt tologatta fel s alá a lakásban. Szóval egy porszívóval és egy bőrönddel kellett felvenni a versenyt.
 
Fischer price - tablet
Na ez volt az az ajándék aminek nagyon nem örültem. Leginkább azért mert vettünk neki egy ehhez hasonló telefont is, hogy ne a mienket akarja, de nem mutat iránta különösebb érdeklődést. Azonban ez a tablet tényleg sok mindent tud és leköti a figyelmét. Három féle program van rajta, különböző dalok, megtanulhatja a segítségével a betűket, állathangokat.
Zongora
Egy zongora, ami angolul énekel és néhány állatot ismerhet meg általa szintén angolul. 
Duplo
Talán ez tetszett neki a legjobban. Egy nagy zsákban vannak a kisebb-nagyobb elemek, így elsősorban azt élvezi, hogy ki-be pakolászhatja őket, és mint a fakockákat és a poharait is egymásra rakosgatja, úgy ezeket is próbálgatja összeilleszteni. 
Zella baba
A baba talán kicsit nagy még hozzá képest, de igazi kézműves baba, nem egy hagyományos bármelyik boltban beszerezhető tömegbaba. A legnagyobb baba amit Zella kreatív készít 70-80 cm magas, és póthaja van, igazi szépség lehet, mert ez a legkisebb méretben készült baba is csodálatos.
Ezek mellé kapott ég ruhát, apró játékokat, na és persze az elmaradhatatlan tortát, amit olyan gyorsasággal nyomott be, mintha rekordidő alatt kellene az egész tortát bepuszilnia.
És hogy miket szeretnék karácsonyra neki?
Ez már könnyebb lesz, mert már addigra tud egyedül járni, még több minden érdekli majd, fogékony lesz minden újdonságra. Rájön az összefüggésekre, az ok-okozati kapcsolatokra és már az olyan igazi nagylányos játékokkal is tud majd mit kezdeni.
Rajztábla
Még most kicsi a rajzoláshoz, de egyik alkalommal a bankban kapott egy zsírkréta készletet, amivel megmutattam hogyan kell rajzolni és második alkalommal, amikor a kezébe akadt egyből a firkáló mozdulatot kezdte utánozni. A rajzolás szerintem van olyan fontos, mint a könyvek. Könnyen kifejezheti vele az érzelmeit, kreatívan mesélheti el mit gondol, mit szeret. Persze tudom először irka-firka formájában, de miért is ne kezdhetné hamar a tanulást.
Szőnyeg
Ezt tulajdonképpen nem én szerettem volna, hanem tesóm találta ki, hogy ezt vesz neki szülinapjára mert ugye saját lakásba költözünk, ahol saját szobája lesz, de mégsem vette meg a születésnapjára, mert addig nem tudjuk hol tárolni. Szóval tesóm már leszögezte, hogy ő szőnyeget és lámpát vesz a szobája.
Golyóvezető
Egy ilyet mindenképp szeretnék, sőt nemcsak egy szimpla golyóvezetőt, hanem olyat ami egy összetettebb játék. Ez egy dobozra hasonlít a tetején a golyóvezető, a négy oldaláb pedig 4 másik játék található,
Indiánsátor
Ezek nagyon népszerűek manapság, de nem venni szeretném, hanem saját kezűleg szeretném megvarrni neki. Az anyag már megvan, de még egyelőre nem volt merszem belevágni, mert ez elég nagy feladat és ezt is csak az új lakásba tervezem csak felállítani, mert jelenleg sehol sem férne el.
Tili-toli könyvek
Könyvet bármikor, bármennyit. A könyv a világ legjobb ajándéka, a saját listám is hosszú ezen a téren, egy kisgyereknek pedig borzasztó könnyű könyvet vásárolni.
Karácsonyig még biztosan lesz ötletem, és vannak még ötleteim, de előbb fel kell mérni majd valójában a mi dolgainkkal mennyi hely lesz a lakásban. Plusz, nem jó ha egyszerre ennyi mindent kap, mert azt se tudja mihez nyúljon, minek örüljön, így lehet nem is kell túlzásba esni a világmegváltó ajándékokkal.
Ti hogy vélekedtek az ilyen picik ajándékozásáról?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomommymonster.blog.hu/api/trackback/id/tr5114254647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása