Hello Mommy Monster

Hello Mommy Monster

Amikor a hiszti tárgya a nem alvás

2017. április 06. - Hello Mommy Monster

 

Dorkának valamiért újabban az a szokása, hogy nem alszik. 
Nappal tulajdonképpen eddig sem aludt túl sokat, de már egy-két hónapja ha napi 2-2,5 órát alszik akkor már összeteszem a két kezem - és ezt is 3-4 részletben, és csak azért mert bejött a jó idő és sokat tudunk sétálni. 
Ezzel még nem is lenne baj, hogy nem alussza a nagykönyvben előírt időt, de ismét ott tartunk, hogy altatni kell. Komolyan hozzá tud szokni az ember lánya a kényelemhez, amikor csak azt látod a gyereken, hogy nyűgösödik, álmosodik , te szépen ágyba teszed , picit odabújsz mellé ( mert ennyi jár az anyukáknak is ) és már alszik is. Talán másnál igen, de nálunk esélytelen. Dorka úgy döntött, csak ő pihen és kizárólag akkor amikor Ő akar. Tulajdonképpen korábban sem érvényesült nálunk soha az az elv, hogy amikor a baba alszik akkor anya is, de néha az a pár perc nyugi igazán jól jött.

Éjszaka körülbelül 9-10 órát alszik, és napközben a maximum 2,5 órát - ha a fene fenét eszik, sem alszik többet. Nem számít mikor alszik el este ( lehet már 7 óra, de lehet 10 is ) reggel általában már fél 6-kor kukorékol, hetente egyszer megenged nekem egy hosszabb alvást, amikor csak fél 7-kor ébreszt. Tehát könnyen előfordul az is, hogy csak 7-8 órát alszik, bár talán halkan kijelenthetem, hogy ilyen esetekben napközben azért hosszabb pihenőidőket enged meg magának. 

A Google azt írja neki még az éjszakai alvásigénye 11-12 óra, napközben pedig 2 alkalommal 30-90 percet kellene legalább alvással tölteni. Ő ezt az időt az álmos vagyok, de nem akarok aludni így inkább nyafogok tevékenységnek szenteli. És hogy én mit csinálok??
  • amikor még nem érdeklődött nagy babákhoz illően minden iránt, sokszor hallgatott Mozartot , amire könnyen álomba szenderedett, ám amióta minden különleges keresi a hangot, hogy honnan is jön az a dallam - szóval Mozart kiesett
  • már próbáltam visszatérni a ringatásra is, de csak feszíti ki magát a kezemből, ha leteszem és összebújunk akkor pedig forgolódik, vagy érdeklődve figyel mindenféle neszre, fényre ( a lehúzott redőnyön át rengeteg érdekes fény szűrődik be ) , pedig már alig bírja tartani magát, szinte csuklik össze, de már csak azért sem alszik. Fél órát biztosan birkózunk amíg elalvásra kerül sor. 
  • reggelente már rájöttem, hogy a hintájában elaltatja magát, picit játszik még, majd magára húzza a takaróját és elalszik, de a nap további része katasztrófa.
  • kimegyek vele a parkba sétálni, nem állítom, hogy a babakocsiban azonnal bealszik, szüksége van itt is 5-10 percre, de a kis cicanyafogása helyett a madarak csicsergését hallom
  • a sétával az a baj, hogy a teendőimmel nem haladok, ezért van hogy beteszem a babakocsiba és kiteszem a teraszra. Tologatom egy picit, aztán el is alszik, néha pedig ránézek.
  • ha nincs jó idő, vagy csak egyszerűen nem szeretnék szenvedni a babakocsi ki és becipelésével, akkor jön a jól bevált kendő - anya is és  Dorka is szereti, ráadásul csodálatos a színe is. Csak egy kendő, de tényleg annyira szép kiegészítő, hogy az itthoni játszós, lebüfizett ruhákban is csinosnak érzem magam ha magamra kötöm a kisasszonyt ☺

 

Igazából valami rendszerféle kialakult már nála, mert nagyjából ugyanazokban az időpontokban tör rá a fáradtság, csak változó, hogy 15 percet vagy 45 percet alszik, de gondolom ez majd változik ahogy növekszik. Tulajdonképpen most még nem is szeretném ezt firtatni, hogy X időben neki muszáj aludnia, hiszen akkor aludjon amikor tényleg jól esik neki -ha nincs kötelező program soha nem is ébresztem fel, mint most hogy délután fél 6 és ő még alszik ( most már lassan egy órája ). Azonban picit irigylem azokat az anyukákat akik meg tudják mondani mikor nem érnek rá, mert akkor alszik a gyerek, mert szeretem ha van egy rendszer a mindennapjaimban. 

Regina

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomommymonster.blog.hu/api/trackback/id/tr2314254725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása