Hello Mommy Monster

Hello Mommy Monster

Készülődés a karácsonyra - adventi kalendárium

2017. november 30. - Hello Mommy Monster

Adventi kalendáriumot szerintem mindenki kapott gyerekkorában, és bár tudtuk mi a lényege, egy nap csak egy csoki. Tudtuk ha az összeset megesszük még nem jön el hamarabb a Jézuska, mi mégis mindig csaltunk, és talán még izgatottabban vártuk a Mikulást és a Jézuskát. Régebben csak ez a hagyományos csokoládéval teli kalendárium volt elterjedt, manapság azonban rengeteg változattal találkozhatunk akár felnőttek, akár gyerekek részére is.

Dorka még  csak 14 hónapos, tehát a csokis kalendárium gondolata kizárva, maradt a kreatívoskodás, a varrás. Egy újabb varrási projekt ( amiből áll egy pár jelenleg, mert nincs időm rá ), éppen ezért is sokat gondolkodtam belevágjak-e, lesz-e időm elkészíteni. Plusz még csak 1 éves és úgysem tudja igazán miről is szól de annyi jó ötletet láttam Pinteresten hogy szerettem volna meglepni vele. 
Nem vettem hozzá új anyagokat, maradékokból varrok 24 szütyőt és egy fenyőfát amit a szütyőkben található díszekkel felöltöztethet. Ezek közül van amit én varrok majd, de olyan is ami boltban vásárolt és olyan is van ami nem karácsonyfadísz.
Többször írtam már arról, hogy szereti a könyveket, meséket mondókákat, ezért próbálok minden napra belecsempészni egy mondókát, vagy egy történet a Karácsonyról, Mikulásról, az Adventről.
Nagyon sok mindent megért, persze a hétköznapi dolgokat, amivel mindennap találkozik, és bár látom magam előtt ahogy próbálja leszaggatni, piszkálni, kibontani az összes szütyőt egyszerre, de nagyon szeretek ajándékozni, és imádom a karácsonyt ezért is szeretném megosztani vele a várakozás örömét.
Ötletek a zsákokba:
-hajgumi, hajcsat
-karácsonyfadísz filcből, fából
-lufi
-síp
-fogkefetartó
-fából készült betűk ( a nevének betűi, lehet dísz a szoba falán , a szobája ajtaján )
-nyomdakészlet ( több napra elrejtve )
-zokni
-hűtőmágnes
-ujjbábok
-nagyobbfajta pattogós labda
-zsírkréta
-mézeskalács
-dió
-különböző élménykuponok - játszóház, közös mesenézés, rajzolás, gyurmázás 
Tavaly ilyenkor Mazsolafej még csak 2 hónapos volt, nyilván nem vettünk neki csomagot, örültünk ha nem fáj a pocakja, elég nehéz hónap volt a december. Szeretném ha ez most különlegesebb lenne számára.
Várom, hogy lássam az arcát amikor december 1-én meglátja a falon a saját karácsonyfáját, és a zsákokat , és remélem olyan örömujjongásban tör majd ki, mint amikor egy kupakot kap egy üres flakonról :)
Ti készítettek kalendáriumot? Miket rejtenek?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomommymonster.blog.hu/api/trackback/id/tr2314254625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása