Hello Mommy Monster

Hello Mommy Monster

Mit hozott a Mikulás?

2017. december 06. - Hello Mommy Monster

Tavaly decemberben Dorka még csak 2 hónapos volt, ezért nem Mikulásoztunk. Idén szerettem volna ha már emlékezetes lenne, és ezt az élményt szerettem volna ha az unokatesóm egy hónappal idősebb kislányával élik át közösen. Mi rengeteg időt töltöttünk együtt az unokatesókkal, kis korkülönbség van köztük, és ha már ilyen szerencsésen alakult, hogy csak egy hónap van a mi lányaink között jó lenne ha ők is minél többet találkoznának, csintalankodnának majd idővel.

img_5712.JPG
Szuper Mikulásos rendezvény látható Miskolcon az Avalon parkban, ahová sajnos nem kaptunk már jegyet abban az időpontban ami az egész családnak megfelelő lett volna, viszont szerettük volna ha találkoznak a Mikulással és ezt látja a család apraja nagyja. Hosszas keresgélés és tanakodás után végül amellett döntöttünk, hogy anyukámékhoz hívjuk el a Mikulást és a krampuszokat. 
Késő délelőtt tudott csak jönni a Mikulás, mert útközben elakadtak a szánnal, így a két leányzó már nagyon nyűgös volt, de egyikük sem sírt, kifejezetten tetszettek nekik a krampuszok, akik közül az egyik harmónikázott. 
A Mikulásbácsinak ez volt az idei és talán élete első gyereklátogatása, kissé bizonytalan volt, de a lányok mit sem észleltek belőle, a krampuszokért odáig voltak - ( mi pedig észleltük , hogy jövőre hamarabb kell keresnünk Mikulás programot ).

Mivel a Mikulás már ide hozzánk csak az éj leple alatt lopózik majd ( feltéve ha tiszta lesz a kis csizma ), így a temérdek ajándékot már akkor átadta. Nagyon klassz dolgokkal készült a Télapó - van amihez még kicsit kicsi, de idővel megtanulja, és amikor már eljön az a kor ,hogy érdekli rögvest kéznél lesz egy újabb fejlesztő játék. Igen, merthogy azokat kapott, remélem valakinek még tudunk segíteni az ötletekkel - és persze várom az ötleteket a ti Mikulásotoktól, hogy a Jézuskával is beszélni tudjak még időben :)
Rajztábla
- úgy gondolom egy ilyen táblája mindenkinek volt kiskorában, és mindenki agyonhúzogatta, és rajzolgatta - egy idő után már nem a speciálisan erre a célra mellérakott ceruzával hanem bármivel. 
Dorkát nagyon bosszantja, hogy egy madzaggal ida van kötve a táblához a ceruza, és ő még leginkább csak a ceruzát lefektetve teljes felülettel satírozza a lapot. Ugyanakkor mint minden mást, ezt is látja majd tőlünk, hogy kell használni és ő is érdeklődik majd iránta. 
 Fatábla
- igazából fogalmam nincs mi a neve ennek a játéknak, ezelőtt még nem találkoztam vele, de nagyon klassz. Egy fa tábla, amin ki van alakítva több útvonal, és az útvonalak végén van egy állatnak a teste. Az útvesztőben pedig az állatok feje , amiket ezen a labirintuson át kell eljuttatni a megfelelő párjához. 

 

Golyóvezető
- a játszóházban mindig kifigyeli a golyóvezetőket és mindenképp játszani kell velük , ezért a tesóm Mikulása ezt hozta neki. Nem tudom miért olyan nagy siker ez nála, de a játékai közül ma szinte csak ezzel játszott a rohangálásai leszámítva. 
Kirakó
- ebből kapott kétfélét, az egyik egy 9db-os kisebb kirakó, és egy nagyobb, amit ha jól olvastam 4mm-es vastagságú, szóval kifejezetten ilyen "Első kirakóm". Ezeket még ki sem bontottam, mert az előzőekben felsorolt játékokkal bőven elvan, plusz jövőhéten költözünk így mindent amit tudok dobozolok. 
Könyv
- az egyik könyvet nem tudom megmutatni, mert az unokatesómék csomagjába került, a másik egy leporello kis könyv, amiben állatok vannak. 
A tévútra került könyv pedig a Tili -toli könyvek egy kisebb változata, ha visszakerül hozzánk áttanulmányozhatja. A mi Mikulásunk csak ma este ér ide, de könyvet fog hozni, méghozzá egy Tili-toli könyvet, plusz az első Kinder tojást :). 
Plüss hóember és csoki mikulás ( ami Apa pocakjában landol, mert ő még nem ehet meg ennyi csokit).
Fa vonat
- három vagonból áll a kis favonat, és ezt lehet összeilleszteni, plusz vannak rajta rakományok, amikből szintén egy alakzatot kell kialakítani. A rakomány mindössze két részből áll, tehát ez is ilyen foglalkoztató, készségfejlesztő vonat. Az egyik rakomány egy hengert ad ki, a másik egy téglalapot. Dorka még nem nagyon került bele ebbe a tologatom a játékokat időszakba, így még csak én tologattam neki, ő pedig kergette a vonatot, de ennek elsajátítását is segíti majd. 
Nálatok miket kértek a gyerkőcök a Mikulástól? 
Regina

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomommymonster.blog.hu/api/trackback/id/tr3114254621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsa 2017.12.05. 12:56:51

Nálunk nem ajándékot hoz a Mikulás, hisz ez nem karácsony, és sztem a mi gyerekkorunkban sem ez volt a hagyományos. A Kisember csomagjában van egy csokimiku, ropi, aszalt gyümölcsök. Ajándekot majd a Jézuska hoz.
Az Avalon parki Mikulás embertelen drága, 7000 a gyerek jegy, 2500 a felnőtt, és mivel ugye része egy 40 perces mesedarab, inkább ovis kortól felfelé való a gyerekeknek.

Névtelen 2017.12.07. 05:41:37

Nekünk Dorkának még csak 2 foga van, aszalt gyümiket nem eszik, csokit sem adunk neki ( bár tegnap egy Kinder tojás lapult a csomagban azt benyomta ), így inkább mi a könyvre költöttünk felesleges csoki helyett.

Az Avalon valóban drága, mi pont emiatt maradtunk le mert Szép kártyából fizettem volna, és azzal csak személyesen lehetett, addigra pedig a netes vásárlók elviték a jegyeket.
Szerintem csodás az Avalon, varázslatos lett volna már számukra is a sok fény, a Mikulás, a sok sok beöltözött mesefigurahős. Jövőre mindenképp megyünk, felnőttnek-gyereknek is látni kell.

Zsuzsa 2017.12.07. 07:29:48

De a parkba Enélkül a jegy és program nélkül is lehet sétálni.

Névtelen 2017.12.08. 05:38:23

Persze azt lehet, de mi Pesten lakunk nem igazán járunk az Avalon felé. Ti már voltatok arra sétálni?

Zsuzsa 2017.12.08. 08:06:19

Nem. De tervezzük, csak nemrég költöztünk és mindig van vmi elintéznivaló.
Pénz van az Avalonban, költenek rá sokat. Vam is miből, tekintve a tulajt.
süti beállítások módosítása